latinica  ћирилица
24/09/2024 |  14:42 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Производи из Српске да буду што боље препознати у Србији (ВИДЕО)

У оквиру Дана Српске у Србији, данас је у Новом Саду одржан Пословни форум Република Српска - Србија.
Дани Српске у Србији, Нови Сад - Фото: РТРС
Дани Српске у Србији, Нови СадФото: РТРС

На форуму су учествовали и министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, као и предсједник Привредне коморе Војводине Владимир Гак.

Након Пословног форума одржани су међусобни разговори привредника из Републике Српске и Србије, а представници Витаминке и Универекспорта потписали су споразум осарадњи.

Шулић је рекао да ће споразум Витаминке и Универекспорта бањалучкој компанији омогућити да своје производе пласира у продавницама трговачког ланца Србије.

Шулић је истакао да Министарство и сви надлежени чине све да производи из Републике Српске буду што боље препознати на тржишту Србије.

- Ово је један у низу малих корака на додатном повезивању Српске и Србије. Треба да пратимо рад државног руководства, на челу са предсједницима Милорадом Додиком и Александром Вучићем и да презентујемо Српску и Србију у најбољем могућем свјетлу, како на привредном, тако и на свим другим нивоима - рекао је Шулић.

Цицовић је рекао да је Пословни форум показао суштину међусобних односа и правце којима привреде Србије и Српске треба да иду како би међусобну сарадњу подигле на још виши ниво.

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић навео је да се на Пословном форуму представило 14 компанија из Републике Српске.

- Овде су у великом броју и компаније из Србије и Војводине. Наша амбиција је да, са једне стране, промовишемо привредне потенцијале Републике Српске, јер је Србија највећи дистрибутер у Српској, а са друге стране да обезбиједимо већи пласман прехрамбене индустрије из Републике Српске на тржиште Србије - рекао је Рачић.

Гак је рекао да привреда представља грану у којој емоције не играју неку велику улогу, али да то не важи када се прича о привредама Републике Српске и Србије.

- Данашњи форум показује да, осим привредних начела, овдје имамо и озбиљну дозу емоција и свега онога што носи судбина нашег народа, а све у борби за бољи живот грађана у Српској и Србији - рекао је Гак.