latinica  ћирилица
23/09/2024 |  22:26 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

"Вече поезије и пјесме" у препуној башти Требињске библиотеке

Пјесник Марко Милошевић и пјевач Борис Режак приредили су Вече поезије и пјесме у Требињу.
Требиње - Вече поезије и пјесме - Фото: СРНА
Требиње - Вече поезије и пјесмеФото: СРНА

У оквиру богатог репертоара, публика је имала прилику да ужива у Режаковој музици, те у поезији Милошевића, једног од најпознатијих савремених српских пјесника.

Директор требињске Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић рекла је да су вече у башти Библиотеке организовали као поклон суграђанима који прате њихов рад.

Вуковићева је изјавила да овакве велике догађаје не би могли да организују без подршке града, градоначелника Мирка Ћурића и осталих надлежних у Градској управи који препознају значај културе, јер је у тој области Библотека направила велики искорак организујући најзначајније догађаје.

Пјесник Милошевић изјавио је да је са Режаком до сада организовао 150 наступа за годину и два мјесеца у земљама региона, а да су у Требињу други пут.

- Наступамо скоро сваку другу ноћ негдје и овдје смо дошли отвореног срца. Овај град је чаробан. Урадили смо велику ствар и вратили смо поезију и праву музику и пјесму међу људе, што је недостајало посљедњих 30 година. Људи су жељни искрене емоције - рекао је Милошевић, те додао да имају око 15 наступа мјесечно.

Режак је истакао да је њихов наступ ауторски и да он изводи своју музику, док Милошевић рецитује своју поезију.