latinica  ћирилица
22/09/2024 |  11:56 | Аутор: СРНА

Нешић: Можда треба размотрити формирање нове обавјештајне агенције

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је, поводом информација да је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ припремала атентат на предсједнике Републике Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, да се поставља питање да ли таква агенција треба да постоји или је потребно формирати нову без старог кадра и оних који су спремни да служе једном народу.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је истакао да би можда требало направити агенцију која ће радити у интересу сва три конститутивна народа и два ентитета и на крају и заједничких органа БиХ.

Он је нагласио да ће Министарство безбједности у Савјету министара учинити све што је у његовој моћи како би провјерило наводе да је ОБА припремала атентат на предсједнике Републике Српске и Србије.

- Поставља се питање да ли таква агенција и у таквом облику треба да постоји, или је потребно расформирати је и можда креирати нову, без старог кадра и оних који су спремни да служе једном народу - рекао је Нешић за Срну.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у подкасту СРНЕ да је опште познато да је Обавјештајно-безбједносна агенција планирала атентат на њега и предсједника Србије Александра Вучића, те да је то један од разлога зашто је бивши директор ОБА Осман Мехмедагић Осмица у затвору.