latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:19 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Суд и Тужилаштво БиХ кроз правосуђе рјешавају политичке апетите страних кухиња (ВИДЕО)

Процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића је очито велики изазов и за Суд и Тужилаштво БиХ, јер они један политички апетит из страних кухиња морају ријешити кроз правосуђе, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је истакла да за њу БиХ дјелује као трагична земља. 

- Легално изабране представнике народа питају да ли су добили мејл из Канцеларије ОХР-а у којем им се каже шта треба да раде. То показује колико је ово земља безнађа. Треба ли вам бити релевантан мејл, а не институција која је Уставом задужена да доноси законе? - упитала је Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да се овдје покушава измислити кривица.

- Ово је политички процес у којем се правосуђе користи као оквир неиживљених странаца којима је БиХ полигон за вјежбање. Ти странци нису урадили ништа да би се ми приближили једни другима, већ само хоће да продубе неред који овдје влада - рекла је Цвијановић.

Цвијановић је рекла да јој је отужно гледати суђење.

- Покушавам се искључити као неко ко лично познаје предсједника Српске и као неко ко је био предсједник Републике. Покушавам ово гледати као грађанин и прилично је отужно - навела је Цвијановић.