latinica  ћирилица
15/09/2024 |  19:46 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

У Брчком одржана пројекција филма "Свједок" аутора Дениса Бојића (ВИДЕО)

У оквиру обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Брчком је одржана пројекција филма "Свједок" режисера Дениса Бојића, у продукцији Радиотелевизије Републике Српске.
Филм "Свједок" - Фото: РТРС
Филм "Свједок"Фото: РТРС

Историјско-документарни филм "Свједок" говори о страдању српског народа током ратних дешавања деведестих година прошлог вијека на простору бивше Југославије и раду патолога, доктора Зорана Станковића.

- Узевши у обзир да је данас Дан српског јединства, слободе и националне заставе одлучили смо да га обиљежимо на један прикладан, пригодан начин управо филмом "Свједок" који на један тај, нажалост трагичан, али чини нам се изузетно важан начин симболише управо то - српско једнинство - каже Милош Суботић из Конзервативног клуба Брчко.

Бојић истиче да је Брчко између остало било једно од мјеста ратних дешавања гдје је доктор Станковић вршио обдукције и овдје су се, према самим чињеницама и архивском материјалу, каже Бојић, десили неки од најбруталнијих злочина у току ратних дешавања над припадницима српског народа.