latinica  ћирилица
15/09/2024 |  18:39 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Мајдов суспендован јер се прекрстио на Олимпијским играма (ФОТО)

Свјетска џудо Федерација суспендовала је на пет мјесеци прослављеног џудисту Немања Мајдова због тога што се прекрстио при уласку на меч на Олимпијским играма.
Немања Мајдов (Фото: EPA-EFE/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT) -
Немања Мајдов (Фото: EPA-EFE/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT)

- Забрањен ми је наступ на свим турнирима, камповима и припремама. Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтио да се извинем због тога што сам се прекрстио, и наравно да нисам, нити ћу икада, иако нисам ни знао колика казна може бити - написао је на свом Фејсбук профилу Мајдов, који је џудо репрезентативац Србије.

ФОТО: Уступљена фотографија

Он је навео да је одлуку о суспензији због кршења њихових религиозних кодекса добио прије 15 дана.

- Господ ми је дао све, како за мене приватно, тако и за моју каријеру, и он је за мене број један и поносим се тиме. И то се неће промијенити ни под којим условом. Слава Му и хвала на свему - додао је Мајдов.

Он је додао да то за њега лично није ништа ново, него само нова страница у каријери и ново животно искушење.

- Жао ми је што је тако лијеп и тежак спорт као што је џудо спао на овакве ствари - истакао је Мајдов и напоменуо да уз Божију помоћ има велику каријеру, да је освојио седам европских и три свјетске медаље.

Европски и свјетски шампион Мајдов поручио је да ће одморити и вратити се уз помоћ Господа у нови почетак и нове побједе.