latinica  ћирилица
15/09/2024 |  16:07 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Јоковић: Срби да наставе да баштине традиционалне вриједности

Дан српског јединства, слободе и националне заставе симболизује праве, искрене и исконске вриједности српског народа, истакао је министар пољопривреде у Влади Црне Горе Владимир Јоковић.
Владимир Јоковић (фото: gov.me) -
Владимир Јоковић (фото: gov.me)

Јоковић, који је и предсједник Социјалистичке народне партије, упутио је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу и свим Србима широм свијета поводом данашњег празника.

- Данашњи празник симболизује праве, искрене и исконске вриједности српског народа, који се у најтежим тренуцима храбро и сложно борио за своју слободу под заставом тробојком, која је била и остала симбол несаломивости српског народа - истакао је Јоковић.

Он сматра да је застава тробојка увијек била звијезда водиља под којом су се српски преци борили и за њу гинули.

- Као споменик јединства и несаломивости увијек је подсјећала Србе да никад не смију заборавити ко су и шта су, и да слобода српског народа нема цијену - рекао је Јоковић.

Он је пожелио Србима да без обзира гдје живе, заједничким снагама наставе да баштине традиционалне вриједности.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Србији и Републици Српској, установљен је на дан када се обиљежава пробој Солунског фронта, а прославља се од 2020. године.