latinica  ћирилица
15/09/2024 |  15:33 ⇒ 17:47 | Аутор: РТС

Ђоковић и Међедовић донијели побједу Србији, орило се "Весели се српски роде" (ВИДЕО)

Тениска репрезентација Србије изборила је останак у Свјетској групи Дејвис купа, пошто је данас у Београду повела 3:0 против селекције Грчке. Побједа је прослављена уз пјесму "Весели се српски роде".
Новак Ђоковић и Хамад Међедовић (Фото:  TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Новак Ђоковић и Хамад Међедовић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Србији је трећи, одлучујући поен донио дубл Новак Ђоковић/Хамад Међедовић, који је данас побиједио Грке Петроса Циципаса и Аристотелиса Таноса 6:3, 3:6, 6:3. Меч је трајао два сата и 10 минута.

Грчки тенисери су направили брејк већ на старту првог сета на сервис Међедовића. Грци су потом на свој сервис потврдили брејк за 2:0.

Грчка је затим повела 3:1, али су српски тенисери успјели да направе преокрет и да серијом од 3:0 стигну до 4:3. Српски тенисери су затим направили још један брејк, а онда су на сервис Међедовића стигли до 6:3 и 1:0 у сетовима.

У другом сету играло се гем за гем до резултата 3:3. Српски тенисери су у седмом гему имали 0:30 на сервис Циципаса, који је на крају успио да освоји гем и свом тиму донесе вођство од 4:3. Грчки тенисери су потом направили брејк, а онда су на сервис Таноса успели да овај део меча добију резултатом 6:3.

Побједник меча одлучен је у трећем сету. Тенисери Србије су повели 1:0 на старту трећег сета на сервис Међедовића.

Српски тенисери су имали четири брејк лопте у четвртом гему при вођству од 2:1, али су Грци успели да изједначе на 2:2.

Србија је у шестом гему имала три везане брејк-лопте при вођству од 3:2, али су грчки тенисери изједначили на 3:3. Српски тенисери су потом повели 4:3, а онда су стигли до брејка и 5:3. Међедовић је потом сигурним сервисима донио побједу Србији.

Српски тенисери су имали велику подршку навијача у хали "Александар Николић".

Миомир Кецмановић је јуче у првом сингл мечу победио Аристотелиса Таноса 6:3, 6:3, док је Ђоковић потом надиграо Јаниса Ксиласа 6:0, 6:1.

Преостала два сингла требало би да буду одиграна касније данас. Према ранијем распореду, Ђоковић би требало да игра против Таноса, а Кецмановић са Ксиласом.