latinica  ћирилица
15/09/2024 |  12:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Славнић: Нисам вјеровао да ће Пешић послије ОИ да оде са мјеста селектора Србије

Кошаркашки тренер Зоран Славнић изјавио је данас да није очекивао да ће Светислав Пешић да напусти мјесто селектора репрезентације Србије.
Зоран Славнић (Фото: EPA/JUAN FERRERAS) -
Зоран Славнић (Фото: EPA/JUAN FERRERAS)

Пешић је прије неколико дана саопштио више неће бити селектор Србије. Он је истакао да је своју одлуку донио још прије одласка на Олимпијске игре у Париз.

- Нисам вјеровао да ће Пешић послије ОИ да оде. Није образложио због чега. Он је стара југословенска школа, то је права школа, то је тешко надокнадити сем са неким новим који је све то прошао. Он је кошаркашка тренерска институција и послије њега јако је тешко наћи адекватну замјену - рекао је Славнић за Танјуг.

Пешић (75) је селекцију Србије преузео 2021. године. Он је са селекцијом Србије освојио сребрну медаљу на Свјетском првенству 2023. у Манили, као и бронзу на овогодишњим Олимпијским играма у Паризу.

- Под његовим вођством смо први пут у животу били близу да побиједимо САД и то би био историјски случај. Ја га изузетно поштујем, он разумије кошарку. Он је таличан и ја бих га држао на месту селектора докле год он жели. Можда се и уморио. Он је пропорционално успјешном раду добио много више критика него што је заслужио. Можда му је свега било преко главе и да је због тога отишао - додао је Славнић.