latinica  ћирилица
15/09/2024 |  12:08 ⇒ 12:51 | Аутор: СРНА

Вучевић: Свако министарство мораће посебно да се бави Косметом

Премијер Србије Милош Вучевић најавио је данас да ће Влада учинити све да спроведе пет мјера за Косово и Метохију, истичући да је свим министарствима наложио да се посебно посвете том питању.
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Милош Вучевић (фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Вучевић је навео да ће свако министарство морати више да се бави Косовом и Метохијом и да има посебне тимове.

- Ријетко ко се из политичког и јавног живота код нас бави Косовом и Метохијом, осим предсједника /Александра/ Вучића и Канцеларије за Косово и Метохију, док се /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти и његов апарат 24 часа баве нападима на Србе и заокруживањем њиховог пројекта косовске независности или сутра "велике Албаније - рекао је Вучевић.

Он је навео да се приштинска власт, која спроводи терор над Србима и у томе види једину политику, не бави ауто-путевима, ни "Експом", нити платама и пензијама, као што чини власт у Србији.

- Ми ћемо се свакако бавити тиме, јер су то велике ствари, и плате и пензије морају да буду веће, али ћемо се мало пробудити по питању Косова и Метохије - рекао је Вучевић.

Говорећи о односу са ЕУ, Вучевић је за Телевизију "Пинк" рекао да Србија остаје опредијељена за чланство у Унији, али да неће пристати на то да буде дио европске породице ако је услов да мора да ампутира дио територије.

- Европске интеграције за нас нису проблем, али је за нас проблем Косово и Метохија. Они праве посебне услове само за Србију везано за питање Косова и Метохије, чиме се показује да не цене Србију као правог партнера - указао је Вучевић.

Он је упитао све који тврде да је питање Косова и Метохије ријешено зашто онда притискају Србију кад је, како они кажу, то већ одлучено.

- Нема рјешења без Србије и они то знају. Србија је за компромис јер је то лијепа ријеч, али бојим се да Албанци нису за то - оцијенио је Вучевић.