latinica  ћирилица
14/09/2024 |  08:59 ⇒ 09:07 | Аутор: РТРС

Додик: Јединство српског народа непоколебљиво, неуништиво и васионско

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку цијелом српском народу, ма гдје се налазио, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, дан који обједињује све нас у духу заједништва, поноса и историјског насљеђа.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/ mdodik.official)

Додик је поручио да "овај празник, који се обиљежава на Дан пробоја Солунског фронта, симболизује не само нашу истрајност и борбу за слободу, већ нераскидиву везу за цјелокупни српски народ".

- Својим поносним прецима дали смо завјет саборности, јединства и одлучности да српски народ остане на њиховом часном и поносном путу, на путу слободе, патриотизма, истине и правде. Управо нам јединство треба, да се окупимо у глобално тешком времену - наводи се у честитки предсједника Српске.

Додик је нагласио да је "увјерен да је јединство нашег народа непоколебљиво, неуништиво, васионско и у себи има све што нас учи вјера и што смо преносили са кољена на кољено".

- Нека овај дан буде подсјетник на заједничке циљеве, поштовање и љубав према отаџбини. Живјело српско јединство, слобода и национална застава! Живио српски народ! - наведено је у честитки предсједника Српске.