latinica  ћирилица
12/09/2024 |  16:05 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Служба са послове са странцима: У Илиџи пронађено 50 миграната

Инспектори Службе за послове са странцима пронашли су током контроле стамбених објеката на подручју општине Илиџа 50 миграната који су незаконито користили те објекте и мигранти су у складу са процедурама пребачени у привремене прихватне центре Блажуј и Ушивак.
Пронађено 50 миграната - Фото: Уступљена фотографија
Пронађено 50 мигранатаФото: Уступљена фотографија

Припадници Службе за послове са странцима изрекли су мјеру протјеривања и стављања под надзор у Имиграциони центар у Источном Сарајеву за сиријског држављанина који се доводи у везу са организацијом незаконитог смјештаја миграната и кршењем прописа из области Закона о странцима, саопштено је из ове службе.

Осим миграната, у просторијама је пронађена већа количина путних исправа и других докумената који ће, у складу са законским процедурама, бити прослијеђени надлежним органима на даље поступање.

Служба за послове са странцима ће и даље досљедно спроводити мјере и активности из своје надлежности како би спријечила нелегалну употребу стамбених објеката за смјештај миграната, доприносећи тиме унапређењу безбједности на територији цијеле БиХ.