latinica  ћирилица
11/09/2024 |  14:00 ⇒ 16:42 | Аутор: СРНА

Вишковић: Циљ Владе стварање услова за повећање пензија

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је циљ Владе стварање услова за повећање пензија и стандарда свих грађана, те додао да руководство Српске, упркос свим притисцима, обезбјеђује средства за редовну исплату пензија.
Вишковић са пензионерима у Братунцу - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са пензионерима у БратунцуФото: Уступљена фотографија

Вишковић је током посјете Удружењу пензионера у Братунцу истакао да је приоритет Владе исплата пензија која, како каже, никада није каснила од када је на функцији премијера.

- Пензије су увијек исплаћиване до десетог у мјесецу, што је рок за њихову исплату и тако ћемо и наставити - поручио је Вишковић у обраћању пензионерима у препуној сали Удружења.

Он је рекао да зна да би пензије требале да буду веће и да се тешко живи са најнижим пензијама, али да се води рачуна о њиховом расту, које су повећане за 80 одсто у периоду његовог предсједавања Влади.

- Пензионери су увијек имали разумијевање јер им то животно искуство омогућава. Волио бих да се створе услови за повећање пензија и стандарда свих грађана и то је циљ Владе и цијелог руководства Српске - истакао је Вишковић и додао да има добру сарадњу са Удружењем пензионера Републике Српске.

Он је указао да је Српска изложена невиђеним притисцима оних који је не воле, али да руководство брине о својим грађанима и њеним надлежностима.

- Упркос тим притисцима обезбјеђујемо средства за редовну исплату пензија без обзира колики је мјесечни прилив средстава на рачун Фонда ПИО. Недостатак средстава намирује се из републичког буџета и тако ће се наставити - рекао је Вишковић.

Предсједник Удружења пензионера у Братунцу Лука Јовановић захвалио је премијеру на редовности исплата пензија, што, како каже, пензионерима много значи.

Он је захвалио општини на прошлогодишњој новчаној помоћи за око 400 пензионера са пензијом нижом од 320 КМ, као и Влади Републике Српске за помоћ за измирење дугова за одређене обавезе Удружења, чиме је омогућен његов нормалан рад.

Братуначко Удружење пензионера има 2.300 чланова.