latinica  ћирилица
11/09/2024 |  09:30 | Аутор: СРНА

За осам мјесеци 157.000 туриста у Требињу, и ова година рекордна

У Требињу је регистровано 157.000 ноћења у претходних осам мјесеци, што говори о томе да ће и ова година бити историјска и рекордна, рекао је портпарол Туристичке организације у овом граду Никола Кокић.
Арсланагића мост, Требиње - Фото: РТРС
Арсланагића мост, ТребињеФото: РТРС

Кокић је истакао да је од маја до септембра забиљежено 100.000 ноћења, а само у августу 27.000, за 4.000 више него прошле године.

- Немамо дилему да ће ова година бити још једна историјска рекордна од кад се биљежи туристички промет у Требињу, ако правимо компарацију са 2023. годином која је била рекордна, а у којој је забиљежено 201.000 ноћења - додао је Кокић.

Кад је ријеч о туристима који долазе у Требиње, Кокић је навео да су то доминантно гости из региона, при чему туристи из Србије чине 45 одсто учешћа у туристичком промету.

- Ту су и туристи из БиХ, Црне Горе, Хрватске, Турске, Грчке, а појавила су се нова тржишта као што су Холандија, Кина, Шпанија, Сјеверна Македонија. Изузетно смо задовољни љетњом туристичком сезоном - рекао је Кокић за Срну.

Он је додао да је акценат Градске управе, Туристичке организације, али и свих из туристичке привреде да се обогаћује туристичка понуда.

- Ове године је доминантан видиковац изнад Требиња који је додатно обогатио понуду нашег града. Мостови у центру су декоративно освијетљени, што је свакако допринијело новој димензији града - рекао је Кокић за Срну.

Он је напоменуо да се град труди да сваке године и у јавној и приватној иницијативи понуди нешто ново за туристе, како би Требиње и даље остало занимљива туристичка дестинација свима који долазе у најјужнији град Српске.