latinica  ћирилица
09/09/2024 |  16:38 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Додик у Босанском Петровцу: За повратнике помоћ пола милиона, за цркву 100.000 КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик након 16 година данас у Босанском Петровцу. Центар за помоћ повратицима док је он предсједник добијаће 500.000 марака, а у наредна два мјесеца донираће још 100.000 марака за цркву.
Милорад Додик у Босанском Петровцу - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик у Босанском ПетровцуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додијелио је 56 уговора о донацији ситне стоке српским повратницима у Унско-сански кантона што је такође финансирао Кабинет предсједника.

Предсједник Српске је нагласио да односи између локалног становништва у Босанском Петровцу, тј. Срба и Бошњака су хомогени, и да ту нема неких већих проблема.

- Морамо још више да помогнемо наше људе овдје. Они гледају према Републици Српској и морамо да будемо далеко више присутни на овом простору. Важно је зато да имамо наше људе на локалном нивоу како би још више помогли тим људима - рекао је Додик.

Поручио је да ће помагати и у будућем времену.

- Док сам је предсједник Српске Центар за помоћ повратицима добијаће из мог кабинета 500.000 марака. То исто би могла да уради и Влада Република Српске. Црква је мјесто које нас окупља, и у наредна два мјесеца донираћемо још 100.000 марака за потребе нашег свештенства - нагласио је Додик.

Немања Давидовић, предсједавајући Општинског вијећа Босански Петровац истакао је да је ово историјски дан за њих.

- Након 16 година поново смо имали част да угостимо предсједника Републике Српске Милорада Додика. Повратници заиста с поносом могу рећи да осјећају предсједника Додика својим и да на њега могу увијек рачунати када имају проблеме и недаће. Изразио је разумијевање за пољопривреднике повратнике - истакао је Немања Давидовић, предсједавајући Општинског вијећа Босански Петровац и директор Центра за подршку повратницима.

Зоран Манојловић из Босанског Петровца, отац троје дјеце и незапослен, рекао је новинарима да други пут добија помоћ Центра за подршку повратнивима у виду донације крупне и ситне стоке и захвалио предсједнику Српске за подршку.