latinica  ћирилица
09/09/2024 |  08:43 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Тужбе против НАТО због посљедица бомбардовања - Алексић позвао грађане Српске да доставе налаз биопсије (ВИДЕО)

Адвокат Срђан Алексић, чија је канцеларија тужила НАТО након бомбардовања Србије осиромашеним уранијумом, позвао је грађане Републике Српске који имају налаз биопсије да су обољели од канцера као посљедице бомбардовања да се јаве у његову канцеларију у Нишу како би покренули поступак против тог војног савеза.
НАТО бомбардовање Пала - Фото: РТРС
НАТО бомбардовање ПалаФото: РТРС

- Налази биопсија потврђују да наши клијенти у тијелу имају тешке метале и осиромашени уранијум и то је апсолутни доказ на нашој страни - рекао је Алексић за РТРС, додајући да грађани имају право да се обрате суду и траже заштиту својих права.

Он је позвао све људе из Републике Српске да доставе налазе биопсије оних који су били изложени дејству осиромашеног уранија и тешко су обољели или преминули, а спремни су они или њихове породице да туже НАТО.

Алексић је појаснио да простор Србије и Српске спада у здраву животну средину и да је присуство осиромашеног уранијума у организму јасан показатељ посљедица НАТО бомбардовања, јер нема другог извора, попут прљаве индустрије, одакле би уранијум дошао у тијело.

Алексић је појаснио да уз налаз биопсије суду достављају и налаз вјештака судске медицине, додајући да је у току 35 судских поступака.

- Имамо доказе, правда је на нашој страни и надам се да ће Европски суд осудити припаднике НАТО који су учествовали у агресији на Србију и Републику Српску. Такође, очекујемо обештећења која су прилично велика - рекао је он.