latinica  ћирилица
08/09/2024 |  14:39 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

ОС Српске: Женска одбојкашка репрезентација БиХ - талац савеза из ФБиХ

Управни одбор Одбојкашког савеза Републике Српске навео да је женска одбојкашка репрезентација БиХ постала талац појединаца из Одбојкашког савеза Федерације БиХ, којима, како наводе, очигледно репрезентација и њен успјех не значе ништа, али служи за "обрачун" са другима.
Одбојка - Фото: РТРС
ОдбојкаФото: РТРС

Из Одбојкашког савеза Српске саопштено је да су разочарани чињеницом да је женској одбојкашкој репрезентацији БиХ ускраћено право да се такмичи у квалификацијама за Европско првенство, и то због немогућности Управног одбора Одбојкашког савеза БиХ да донесе потребне одлуке о именовању селектора, стручног штаба и другим питањима која су услов за наступ репрезентације.

- Доношење ових одлука је онемогућено због чињенице да сједницама Управног одбора Одбојкашког савеза БиХ у посљедњих годину дана није присуствовао довољан број чланова из Одбојкашког савеза ФБиХ. Самим тим, због недостатка кворума није било могуће ријешити питања у вези са наступом репрезенатције - наводи се у саопштењу.

Из овог Савеза су подсјетили да је од априла прошле године Управни одбор Одбојкашког савеза БиХ засједао са потребним кворумом на само двије сједнице.

- Сматрамо катастрофалном ситуацију у коју су појединци из Одбојкашког савеза ФБиХ својим нечињењем довели женску репрезентацију БиХ и Одбојкашки савез БиХ - истиче се у саопштењу.

Из Одбојкашког савеза Републике Српске поручују да ће наставити да раде у интересу одбојке у БиХ, да остају трајно опредијељени за унапређење укупне организације, успјешног функционисања Одбојкашког савеза БиХ, наступа одбојкашких репрезентација, афирмацију одбојке у БиХ, у оквиру Свјетске одбојкашке федерације и Европске одбојкашке конфедерације.

У саопштењу се додаје да још није касно за одбојку и одбојкашке репрезентације без обзира на проблеме који су настали.

- У овом тренутку битно је отклонити опструкције и блокаде, вратити се пословима и обавезама. Ми смо били спремни за тај рад и не одустајемо - поручују из Одбојкашког савеза Српске.