latinica  ћирилица
08/09/2024 |  11:27 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Бројни радови на путевима

У току су радови на санацији моста на магистралном путу Рогатица-Устипрача.
Радови на путу - Фото: РТРС
Радови на путуФото: РТРС

На путевима у БиХ саобраћај се одвија на сувим и само понегдје влажним коловозом.

Надлежни позивају возаче да возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила. Указују и свим осталим учесницима у  саобраћају да буду опрезни и да поштују све саобраћајне прописе.

Санациони радови изводе се на бројним дионицама због чега је саобраћај регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом. То се, прије свега, односи на путне правце Кладањ-Власеница, Фоча-Устиколина, Добро Поље-Миљевина, Олово-Семизовац и Међеђа-Вишеград.

У току су радови на обнови моста на магистралном путу Рогатица-Устипрача, због чега је успорено кретање возила до 30 тона, док је за возила преко 30 тона саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за возила преко 5 тона највеће дозвољене масе на ГП Каракај, код Зворника. Теретна возила преко 5 тона преусмјеравају се на граничне прелазе Братунац или Рача, док аутобуси могу користити ГП Шепак.

На граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Међутим, овакво стање је подложно честим измјенама због чега се возачима савјетује да се информишу путем видео надзорних камера које су доступне на веб страници АМС Републике Српске и БИХАМК-а.