latinica  ћирилица
08/09/2024 |  10:24 ⇒ 10:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић у Крупњу обишао цркву Успења пресвете Богородице и музејски комплекс (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић посјетио је данас комплекс цркве Успења пресвете Богородице у Крупњу гдје је разговарао са свештенством као и музејски комплекс.
Вучић у обиласку (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Вучић у обиласку (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Он је обишао Музеј сеоског ентеријера 19. и 20. века, Музеј старих заната као и Музеј сећања и Спомен обележје из Првог свјетског рата.

Вучић је разговарао са старешином цркве протојерејем-ставрофором Александром Ђурђевим.

- Ви сте били код мене у музеју доле у Крупњу и ја хоћу да вам кажем да сам разговарао са предсједником општине, и ријешио да музеј поклоним држави Србији. Сматрам да припада мом отечаству, непроцијењива је вредност музеја. Само нам је проблем како конзервирати, требају нам знатна средства да конзервирамо и да адаптирамо простор - рекао је старјешина цркве Вучићу.

У Музеју сјећања, како је речено, изложене су вриједне фотографије, на којима су приказани многи људи који су долазили у музеј, међу којима су црквени великодостојници као и бројни амбасадори.

Вучић је навео да су владика Јеротеј и старјешина цркве Протојереј Ставрофор Александар Ђурђев дивни домаћини, и да са толико љубави воде рачуна о овој светињи.

- Љепоте цркве и комплекса цркве Успење пресвете Богородице у Крупњу не могу се описати ријечима - написао је он на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Александар Вучић (@avucic)