latinica  ћирилица
08/09/2024 |  09:35 ⇒ 10:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Очекујемо до краја мјесеца рјешења везано за листе чекања (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује до краја мјесеца рјешења и Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање везано за листе чекања, а поводом превентивних прегледа који се данас обављају истакао да то спасава животе хиљада људи.
Вучић у Лозници (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Вучић у Лозници (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

- И ту неће бити никаквог пардона. Не могу људи да живе без кука 4-5 година, нити без кољена 3-4 године, нити да не оперишу катаракту по годину, годину и по дана, тако да ти проблеми морају да буду брзо ријешени - поручио је Вучић.

Он је рекао да очекује десетине хиљада људи на превентивним прегледима који се одвијају данас.

- Данас смо посјетили Дом здравља у Лозници и Дом здравља овдје у Крупњу. Људи долазе на превентивне прегледе, велика ствар је да чувамо здравље људи и очекујемо десетине хиљада људи на овим прегледима, јер то ће спасити животе буквално хиљада људи, то је живот за Србију једна фантастична акција и позивам све људе старије од 40 година без обзира да имају или не здравствено осигурање да дођу на прегледе - рекао је Вучић.

Вучић је захвалио љекарима и медицинском особљу на труду, раду, напорном, тешком, истичући да они обављају најчаснију и најважнију дужност за своју земљу истовремено.