latinica  ћирилица
08/09/2024 |  08:21 ⇒ 08:21 | Аутор: СРНА

Обустава саобраћаја у Лакташима

Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија несметано, услови за вожњу су повољни, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Због одржавања уличне атлетске трке у Лакташима, од 13.00 до 21.00 часова биће потпуно обустављен саобраћај на овом дијелу магистралног пута Лакташи-Нова Топола. За вријеме обуставе, возила ће се преусмјеравати на алтернативне путне правце улицама у граду, уз физичку регулацију полицијских службеника.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој-Руданка до 27. септембра долазиће до измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар-граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима Кладањ-Власеница и Олово-Семизовац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.