latinica  ћирилица
08/09/2024 |  07:45 ⇒ 10:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија у другом колу Лиге нација против Данске

Фудбалска репрезентација Србије данас од 18 сати против Данске у Копенхагену игра утакмицу другог кола А Лиге нација.
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT/илустрација) -
Фудбалери Србије (Фото: EPA-EFE/Liselotte Sabroe DENMARK OUT/илустрација)

Подмлађени српски тим је прије три дана на старту такмичења изненадио европског шампиона Шпанију и на стадиону Рајко Митић освојио бод (0:0), док је Данска савладала Швајцарску 2:0.

Дуел на "Паркен стадиону" игра се само два и по мјесеца послије ремија (0:0) истих екипа у посљедњем колу групе Ц на Европском првенству, када су Данци прошли у осмину финала.

- Данска је увијек била неугодан и тежак противник. Из циклуса у циклус, пласманима на велика такмичења потврђују квалитет. Недавно смо на Европском првенству одиграли утакмицу која је била од изузетне важности и за нас и за њих, утакмица је завршена 0:0, а тим резултатом су они били много задовољнији. Екипа се није много промијенила у односу на наш претходни меч, па не вјерујем да може много шта да се промијени у њиховом систему, анализирали смо све и спремни смо. Ми смо дошли овдје да одиграмо најбоље што можемо и остваримо позитиван резултат - рекао је селектор Србије Драган Стојковић на конференцији за медије у Копенхагену.

Кадровска ситуација у екипи је добра.

- Нико од играча се не жали на повреду, сви играчи који су овдје биће у конкуренцији за тим. Умор постоји, али и Данска је играла са Швајцарском. Морамо да се прилагодимо и освјежимо екипу, да буде спремна за изазов какав је Данска - закључио је Стојковић.

На конференцији је говорио и дефанзивац Страхиња Павловић, који је сад један од искуснијих у тиму после доласка новог таласа млађих играча.

- Прије утакмице са Шпанијом причао сам на неколико млађих играча и осијетио сам код њих самопоуздање и спремност да дају много репрезентацију - изјавио је Павловић, а затим се подсјетио меча који су Србија и Данска одиграле у Минхену 25. јуна.

У другом мечу групе од 20.45 сати у Женеви играју Швајцарска и Шпанија.