latinica  ћирилица
06/09/2024 |  17:29 ⇒ 17:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Упознао сам Харченка са ситуацијом на КиМ и бруталним провокацијама Приштине

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас у Лозници разговарао са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком и упознао га са ситуацијом на КиМ, као и свакодневним бруталним провокацијама Приштине и угрожавањем мира и стабилности.
Вучић и Харченко (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Вучић и Харченко (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Разговарали смо о важним питањима од билатералног значаја и интереса за наше двије земље. Најприје сам упознао амбасадора Харченка са ситуацијом на КиМ, свакодневним провокацијама, бруталним провокацијама, свакодневним угрожавањем мира и стабилности, неефикасном одговору свих оних који су били уплетени у дијалог, који су морали да гарантују резултате тог дијалога - рекао је Вучић послије састанка.

Предсједник Србије је истакао да је упознао Харченка са тим колико се српски народ налази у тешкој позицији.

- Чини ми се да смо по том питању наишли на разумијевање руске стране. Разговарали смо о свим другим важним питањима. О економској сарадњи очекујемо изградњу Диспечерског центра од стране Руске жељезнице. Очекујемо даље разговоре о многим пројектима из енергетике и инфраструктуре. Такође, оно што је за нас важно, разговарали смо, пошто нам је Русија помагала и по питању резолуције наметнуте о Сребреници и другим питањима, и о сарадњи у УН и другим мултилатералним органима и организацијама - рекао је Вучић.