latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:14 ⇒ 13:47 | Аутор: РТРС

Додик и Вучић обишли дестилерију код Бајине Баште (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић обишли су дестилерију Тим у селу Пилица код Бајине Баште.
Додик и Вучић обишли дестилерију код Бајине Баште - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и Вучић обишли дестилерију код Бајине БаштеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Власник дестилерије Владимир Илић пренио је предсједницима да је у питању породични посао производње воћне ракије.

Додику и Вучићу је пренесено да више од 2.000 људи из Скелана у Републици Српској долази у Бајину Башту да ради, а оцијењено је и да ће интензивирање пројеката допринијети квалитетнијем повезивању Српске и Србије.

Вучић је рекао да ће се интензивирати радови на инфраструктурним пројектима који ће допринијети квалитетнијем повезивању Бајине Баште са општином Сребреница и и уопште Србије са Републиком Српском.

- Морамо да урадимо овај стари мост у Скеланима, односно да спојимо Башту са сребреничком општином. Пошто радимо брзу саобраћајницу Осечина-Бадовинци онда ћемо Павловић мост морати да реконструишемо да би могао да прими све камионе и друго - навео је Вучић.

Када буде завршена брза саобраћајница до Малог Зворника, каже Вучић, идеја је да се надоваже на мост који ће Србију у овом мјесту да спаја са Републиком Српском, код Каменице или нешто ближе, а могао би да прими већи број камиона и другог.

Након тога, Додик и Вучић ће у Малом Зворнику разговарати са ловцима и риболовцима.

Претходно су Додик и Вучић обишли радове на реконструкцији моста на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику.