latinica  ћирилица
06/09/2024 |  09:20 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Додик и Вучић обишли радове на реконструкцији моста на Каракају: Још већа улагања Србије у Српску (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић обишли су данас радове на реконструкцији моста на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику.
Додик и Вучић у Малом Зворнику - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и Вучић у Малом ЗворникуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да реконструкција моста представља велико улагање за Србију, захваливши Вучићу и Влади Србији на томе.

- Историја је донијела чињеницу да је ово гранични прелаз, али ми га доживљавамо искључиво као административни прелаз - рекао је Додик.

Он је рекао и да Република Српска реконструише путеве и улаже у инфраструктуру.

Вучић је поручио да ће инвестиције Србије у Републику Српску бити још веће, поручивши да се неће одрећи политике подршке Српској.

Вучић се осврнуо на пројекте чија је реализација у току.

- Ми сад радимо Шабац - Лозница 54 километара који отварамо 15. децембра, одмах након тога брза саобраћајница Лозница - Мали Зворник, то је 21 километар. То отвара Подриње ка Бајној Башти и Зворнику - истакао је Вучић.

У току је реконструкција моста на граничном прелазу који спаја Мали Зворник у Србији и Каракај у Републици Српској.

Овај мост је од изузетне важности за овај крај и представља један од друмских транзитних коридора преко кога се обавља камионски превоз.

Због изузетно лошег стања конструкције моста на њему је забрањено коришћење возила тежим од 3,5 тоне, док се не уради реконструкција моста.

Радови се тренутно одвијају на узводној коловозној траци, ради се на рушењу помоћног објекта испод моста, ископава се земља код стубног мјеста 7, пјескарење доње површине моста на страни Србије, сјечење асфалта и уклањање постојећег асфалта и хидроизолације са узводне коловозне траке, демонтажа пјешачке ограде, рашчишћавање терена са обје стране границе.

Након обиласка мјеста радова на мосту на граничном прелазу Каракај, Додик и Вучић ће обићи дестилерију Тим у селу Пилица код Бајине Баште, најављено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Након тога, Додик и Вучић ће у Малом Зворнику разговарати са ловцима и риболовцима.