latinica  ћирилица
05/09/2024 |  18:05 ⇒ 18:54 | Аутор: СРНА

Симић: Часно сам обављао своју дужност (ВИДЕО)

 Члан Предсједништва Српске листе Игор Симић изјавио је на саслушању у полицији да ништа није урадио незаконито, нити је чинио било шта против било кога, већ да је часно обављао своју дужност.
Игор Симић (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Игор Симић (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

Симић је након саслушања рекао да су позиви за саслушање који су упућени Србима након упада полиције у српске институције на сјеверу вид притиска уочи избора на самопроглашеном Косову.

- Рекли смо да ћемо се одазвати позиву и сви смо се одазвали. Ми немамо разлога да то не урадимо, јер смо апсолутно сигурни да нисмо урадили ништа против било кога - нагласио је Симић.

Он је додао да је поносан што је дио Фонда ПИО и што је помагао грађанима да остваре право на пензију.

- У том смислу, сматрам да сам чинио добро дело, а не да сам учинио било шта противзаконито или уперено против било кога - рекао је Симић новинарима.

Према његовим ријечима, то је једина истина коју је рекао и данас током испитивања, као што је увијек спреман да је понови.

- Убеђен сам да је ово најдиректније повезано са нашим политичким позицијама унутар Српске листе и вид притиска, посебно ако се узме у озбир чињеница да се приближавамо редовним парламентарним изборима на Косову - нагласио је Симић, преноси Косово онлајн.

На питање новинара да ли су му у полицији рекли какав би могао да буде ток догађаја у овом случају, Симић је одговорио одрично.

- Апсолутно нису, али сам ја рекао да сам доступан и да ћу се увек одазвати позиву, јер сам потпуно сигуран да нисам урадио ништа противзаконито, већ да сам часно обављао своју дужност. На њима је да раде свој посао, ја сам ту и увек ћу се одазвати позиву - рекао је Симић, који се у полицијској станици појавио око 16.00 часова у пратњи адвоката Милоша Делевића.

Раније данас саслушан је и предсједник Привременог органа општине Косовска Митровица Иван Запорожац, а јуче је у полицијској станици у сјеверној Косовској Митровици саслушан и бивши предсједник те општине Милан Радојевић.