latinica  ћирилица
05/09/2024 |  17:50 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Прихваћен споразум за реконструкцију пруге од Руме до Добоја

Предсједништво БиХ прихватило је данас споразум о сарадњи на заједничкој реализацији пројекта реконструкције и модернизације пруге Рума - Шабац - Лозница - Зворник - Тузла – Добој.
Предсједништво БиХ - Фото: Уступљена фотографија
Предсједништво БиХФото: Уступљена фотографија

Овај споразум закључен је између између Савјета министара и Владе Србије.

Предсједиштво БиХ прихватило је амандман број један на уговор о финансирању водовода и канализација Републици Српској закључен и између БиХ, односно Републике Српске и Европске инвестиционе банке, саопштено је из Савјета министара.

На данашњој сједници прихваћен је уговор број један о амандману на уговор о зајму за пројекат јавни превоз у Сарајеву "е-Мобилитy", потписан између између БиХ и Европске банке за обнову и развој, као и уговор број један о амандману на уговор о зајму потписан за изградњу трамвајске пруге од Илиџе до Храснице.

Предсједништво је одобрило закључивање и одређивање потписника меморандума о разумијевању и сарадњи између Тужилаштва БиХ и Генералног тужилаштва Шпаније, те прихватило споразум између БиХ и Уједињених Арапских Емирата о унапређењу и заштити инвестиција.

На данашњој сједници прихваћен је позив предсједника Црне Горе Јакова Милатовића, предсједника Хрватске Зорана Милановића и предсједника Словеније Наташе Пирц Мусар за учешће на Самиту Брдо-Бриони процеса, који ће бити одржан 8. октобра у Тивту у Црној Гори.

Предсједништво БиХ је донијело одлуку о упућивању позива предсједнику Бугарске Румену Радеву за званичну посјету БиХ у октобру.