latinica  ћирилица
05/09/2024 |  16:11 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Вулин поручио портпаролу ЕУ: Ваше лицемерје изазива и подсмијех и гађење

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин рекао је данас да не зна у чије име говори портпарол ЕУ Петер Стано када критикује његов сусрет са предсједником Русије Владимиром Путином будући да је предсједавајући ЕУ Виктор Орбан такође имао састанак са Путином.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

- И посебно молим портпарола ЕУ да не употребљава термине агресија, међународно право или повеља УН. Послије 1999. и агресије НАТО пакта на Србију, послије гажења Резолуције 1244 и признања тзв. Косова изгубили сте свако право да говорите о моралу или међународном праву. Ваше лицемјерје изазива и подсмијех и гађење - рекао је Вулин, реагујући на изјаву портпарола ЕУ да је сусрет са Путином је у супротности са исказаним циљем Србије да приступи ЕУ.

Вулин је истакао да је поносан што је имао прилику да упозна предсједника Путина и да се радуј свакој прилици да сретне пријатеља Србије и лидера такве мудрости и интегритета.

- И слободно ме позовите у Брисел, доћи ћу, а истина коју ћу вам рећи можда вам неће пријати, али ће бити љековита - поручио је Вулин.