latinica  ћирилица
05/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Ухапшени мигранти који су пробили рампу на прелазном мјесту

Ухапшени су мигранти који су се налазили у возилу које је пробило рампу на прелазном мјесту Округлица, између насеља Доњи Тишковац (БиХ) и Стрмица (Хрватска), саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Хапшење - Фото: Уступљена фотографија
ХапшењеФото: Уступљена фотографија

Према информацијама добијеним од Министарства унутрашњих послова  Хрватске, у возилу су пронађени мигранти и спроведени су у Полицијску станицу Книн, док су кријумчари, возач и сувозач побјегли у смјеру БиХ.

Припадници Граничне полиције БиХ су приликом патролирања пронашли двжављанине Румуније и Авганистана, који су управљали овим возилом.

С обзиром да су наведени страни држављани бјежећи од припадника МУП-а Хрватске, илегално прешли у БиХ, уз сагласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ упућен је приједлог за протјеривање Теренском центру Службе за послове са странцима Ливно, па су према скраћеном поступку реадмисије ухапшени предати хрватској полицији.

Од почетка ове године, било је неколико случајева када су кријумчари покушавали возилима насилно прећи границу, пробијањем рампи на граничним прелазима избјегавајући граничну контролу, угрожавајући своје, али и животе полицијских службеника у обављању редовних послова.

Уз континуирану сарадњу са сусједним земљама, заједничким патролама и размјеном информација, спроводе се све мјере и радње с циљем сузбијања илегалних прелазака границе и спречавања кријумчарења људи.