latinica  ћирилица
05/09/2024 |  12:20 ⇒ 12:20 | Аутор: РТРС

Марић: Станивуковић годинама крши радничка права

Представници Синдиката управе Републике Српске поручили су данас градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу да је био "нова нада", али да је постао "гробар радничких права запослених у Градској управи јер их крши већ четири године".
Синдикат, Бањалука - Фото: РТРС
Синдикат, БањалукаФото: РТРС

Предсједник Синдиката управе Републике Српске  Божо Марић рекао је да већ четири године Станивуковић, како је навео, прогања чланове синдикалне организације у Градској управи, те незаконито даје отказе или премјешта на друга радна мјеста.

- Упозоравамо на то свих ових година. Очигледан примјер тога је Владимир Пудар, који је послије 20 година стажа у Градској управи отпуштен јер је на телевизији демантовао Станивуковића да је повећао плате - навео је Марић.

Пудар је рекао да његов случај није једини, те да су Станивуковић и његови сарадници спроводили "систематску репресију над радницима Градске управе, деградирајући сваког оног који није био спреман да се повинује његовим захтјевима и налозима".

Истакао је да је након тога на незаконит начин и без дисциплинског поступка добио отказ, те да је још незапослен иако је од Одбора за жалбе добио рјешење да се врати на посао.