latinica  ћирилица
05/09/2024 |  11:20 ⇒ 14:11 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Примио сам позив за БРИКС прије десетак дана - у вријеме самита имамо и важне госте у Србији

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је прије 10-12 дана добио љубазан позив од предсједника Русије Владимира Путина да присуствује самиту БРИКС у Казању у октобру.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

- Ми тада имамо важне госте из иностранства, али не бих сад о томе да говорим, о томе ћемо да причамо 10. октобра - рекао је Вучић, другог дана посјете Подрињу, гдје обилази радове на брзој саобраћајници Шабац-Лозница, у насељу Штитар.

- Имамо много важних посјета, како то клинци кажу - гужва у шеснаестерцу. Хвала људима из БРИКС-а на позиву и предсједнику Путину. Имамо и Њујорк, и већ сада знам да ћу имати разговоре са најмање шест предсједника и са најмање седам или осам премијера на маргинама сједнице генералне скупштине УН - рекао је Вучић новинарима.

Вучић је поновио да се Србија налази на европском путу, али да чува своја традиционална пријатељства са Русијом, Кином, Азербејџаном, истичући да је то политика реалности и озбиљности.

Он је навео и да Београд обиљежава 80 година од ослобођења 20. октобра, додајући да ће тада бити приређени бројни програми и планови.

- Не заборавите да је 80-годишњица ослобођења Београда 20. октобра и Црвена армија је та која је највећим дијелом уз помоћ наших трупа ослободила Београд и донијела слободу нашој земљи заједно и са Русијом и свима другима који су учествовали у ослобађању - рекао је Вучић.