latinica  ћирилица
05/09/2024 |  10:55 ⇒ 10:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Удружење бивших играча и тренера ФК Партизан: Тражимо хитну смјену управе клуба

Удружење бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Партизана саопштило је данас да тражи моменталну смјену управе фудбалског клуба из Хумске.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Ово Удружење је у саопштењу упутило и позив на хитно и транспарентно организовање нове, легитимне Скупштине, уз активно учешће навијача и оних који, како се наводи, истински воле Партизан.

Нећемо пристати на козметичке промјене које само продужавају већ написани сценарио уништења Партизана, додаје се у саопштењу.

Удружење бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника црно-белих је у мају ове године упутило "Апел за слободан Партизан". У Апелу су се, између осталог, тражиле неопозиве оставке свих руководећих органа клуба, као и распуштање садашњег сазива Скупштине и оставке сваког од 41 представника.

Партизан више није клуб својих навијача, већ приватно власништво неколицине бахатих појединаца (уз саучесништво неколицине наших бивших саиграча, који им служе) који су легализовали криминал, увели културу непотизма док се безочно богате на рачун клуба.

Стадион је пуст, зарастао у коров, а дуг се мјери десетинама милиона евра! Навијачи оправдано бојкотују домаће утакмице у знак протеста против овог најмрачнијег кошмара у коме нас држе присилом,  каже се, између осталог, у саопштењу Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Партизана.

Фудбалери Партизана нису успели ове сезоне да изборе пласман у групну фазу неког од европских клупских такмичења.

Партизан је у другом колу квалификација за Лигу шампиона елиминисан од кијевског Динама, а потом у трећем колу квалификација за Лигу Европе од Лугана. "Црно-бели" су у плеј-офу за пласман у Лигу конференције елиминисани од Гента.

Партизан се тренутно налази на шестом месту на табели Суперлиге Србије са 11 бодова из пет утакмица.