latinica  ћирилица
05/09/2024 |  10:53 ⇒ 14:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Одлука о служењу војног рока у наредних 20 дана

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће данас бити одржани завршни разговори око могућег војног рока и да се одлука очекује у наредних 20 дана.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић)

Вучић је прецизирао да ће одлука бити донесена када прође ребаланс буџета.

- Од првог, петог, до 10. октобра све ће бити познато - изјавио је Вучић новинарима, другог дана посјете Подрињу, гдје обилази радове на брзој саобраћајници Шабац-Лозница, у насељу Штитар.

Говорећи о јединици Војске Србије која се налази у Лозници и војној вјежби која ће бити одржана касније током дана, Вучић је навео да је направљено тек пола јединице специјалне пјешадије, али да ће ту бити и оклопни вод и неке друге јединице.

- Они који увијек могу интервентно да дјелују и приме први ударац налазе се близу потенцијалних праваца агресорског напада. Видјећемо како ће вјежба да изгледа у Гучеву. У близини гдје се одржава вјежба сахрањено је 4.000 аустријских и српских војника из Првог свјетског рата - рекао је Вучић.

Најавио је и да ће током дана разговарати са њемачким канцеларом Олафом Шолцом о, како је рекао, темама о којима су причали и прошлог пута, као и о регионалним темама.