latinica  ћирилица
05/09/2024 |  09:33 ⇒ 09:33 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Брзу саобраћајницу Шабац-Лозница отварамо 15. децембра

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница Шабац - Лозница у дужини од 54,5 километара.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Вучић је обилазећи радове на том путу у оквиру посјете Подрињу рекао да ће брза саобраћајница бити отворена прије Светог Николе и изразио задовољство оним што је до сада урађено.

- Изгледа чудесно, завршавамо до Светог Николе. Отварамо брзу саобраћајницу 15. децембра, што значи да ће грађани од Лознице до Београда да стигну за максимално сат и 10 минута - нагласио је Вучић.

Подсетио је да је раније завршен аутопут Рума - Шабац и да се сада завршава брза саобраћајница до Лознице и нагласио да азербејџанска компанија Азвир одлично ради свој посао.

- Хвала Азвирту, који заиста фантастично ради. Радници свуда вриједно раде. Ми све финансирамо. Моје искуство говори, у посљедњих 12 година, да је то једна од двије најбоље компаније које раде на нашим пројектима. Они треба да раде и дионицу брзе саобрајнице Слепчевић - Бадовинци. Имаћемо и аутопут Кузмин - Сремска Рача када успијемо да ријешимо проблеме са Турцима, што је 19 км аутоута ка Бијељини и то све убрзано завршавамо - рекао је Вучић.