latinica  ћирилица
05/09/2024 |  09:23 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Међународни фестивал дјечије пјесме у Мркоњић Граду

Међународни фестивал дјечије пјесме "Распјеване пахуљице" у Мркоњић Граду сутра ће окупити пјеваче из региона старости од четири до 14 година.
Међународни фестивал дјечије пјесме "Распјеване пахуљице" - Фото: СРНА
Међународни фестивал дјечије пјесме "Распјеване пахуљице"Фото: СРНА

Директор фестивала Милијана Протић изјавила је Срни да се дјеца представљају публици текстовима и музиком регионалних аутора као што су Младен Матовић, Тихомир Прерадовић, Небојша Ивановић, Ладо Леш, Марија Стошић Хењал, Немања Михајловић, Инес Прајо, Тоде Николетић и други.

- Дјецу оцјењује жири чији су чланови управо неки од аутора и директори фестивала у својим мјестима. Радосни смо, што трајемо, јер бојимо град најљепшим мелодијама у вријеме фестивала - нагласила је Протићева.

Она је рекла да одржавање фестивала помажу пријатељи, спонзори, да би ова музичка прича добила свој печат и комплетност.

- Пусти музику у душу, јер она не познаје границе, она обнавља стари и ствара нови мост пријатељства - поручила је Протићева.

Фестивал ће бити одржан у Културном центру "Петар Кочић" са почетком у 19.00 часова. Организатор је удружења "Мали принц" из ове општине, а покровитељ догађаја је општина Мркоњић Град.