latinica  ћирилица
05/09/2024 |  07:05 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Талић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама ускоро почиње са радом (ВИДЕО)

Једна од најуспјешнијих здравствених установа у Српској је Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" који је 2019. године започео са реализацијом пројекта "Бањско рекреативни центар Шехер" у бањалучком насељу Српске топлице. Пројекат је у завршној фази реализације.
Горан Талић, гост Јутарњег програма - Фото: РТРС
Горан Талић, гост Јутарњег програмаФото: РТРС

Град би ускоро требало да обогати своју туристичку понуду обновљеним Бањско-рекреативним центром у Српским топлицама, чије се отварање очекује са великим нестрпљењем међу суграђанима, али и свима који желе да уживају у благодатима термоминералних вода.

На мјесту некадашњег базена Шехер посјетиоцима ће осим базена бити на располагању слана соба, сауна, турско купатило и мноштво других садржаја.

- Сада смо у фази опремања намјештајем, а потом ће објекат бити пуштен у рад – истакао је директор Горан Талић.

Талић је у нашем Јутарњем програму навео да ће Бањско-рекреативни центар у Српским топлицама пружати здравствене услуге из области физикалне медицине и рехабилитације, уз значајан терапијски и бањски дио, односно кориштење природне термоминералне воде за комбинацију терапијског садржаја са сегментом рекреације и бриге о здрављу.

- Објекат је намијењен свим корисницима здравствено-рекреативних услуга, пружајући могућност лијечења уз љекарску упутницу, али и опцију за одмор и рекреацију за оне који желе да плате услугу - напоменуо је Талић.

Додао је да је објекат под заштитом споменика културе, имаће четири базена, терапијски, а новина је и дјечији базен, као и низ других садржаја.

Поручио је има велику подршку институција Српске.