latinica  ћирилица
04/09/2024 |  22:15 ⇒ 22:16 | Аутор: РТРС

"Опструисањем из ФБиХ обустављени многи важни пројекти" (ВИДЕО)

Да нема опструисања из ФБиХ, многобројни пројекти на добробит Републике Српске и њеног народа, да сада су већ могли да буду одрађени, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик за РТРС.
Новац (фото: Централна банка -
Новац (фото: Централна банка

Када је ријеч о будућим пројектима у Српској, Додик наводи, да ће сљедеће године бити усељена болница у Требињу.

- Видјели смо да је отворена и болница у Добоју, раније смо направили болницу и у Бијељини. Имамо кардиохирургију на Универзитетском-клиничком центру Српске, коју посјећују највећи хирурзи у свијету. Отворили смо и Дом здравља у Станарима, чека нас отварање Хидроелектране код Калиновика - наводи Додик.

Истиче да се фабрике граде на све стране, те да се стварају нова радна мјеста се стварају.

- Српска задржава ниво о улагањима. На простору Лакташа се граде нове фирме. Разговарамо са најмање 10 компанија, којима су услови овдје прихватљивији и желе погоне да отворе баш у Српској - наводи Додик.

Да нема опструисања из Федерације, Додик наводи да су до сада могли да се одраде многобројни пројекти, на добробит Српске.

- Да смо могли да добијемо гасовод, направило би се много фабрика. Ја никада подментуо нисам ногу Федерацији, а они гдје год постоји могућност спријечавали су нас да се развијамо - наводи Додик.