latinica  ћирилица
04/09/2024 |  21:21 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Додик: Односи Српске и Србије на завидном нивоу (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је за РТРС да су односи Републике Српске и Србије садржајни, значајни, те никад бољи.
Додик и Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Србија се веома активно укључила у одбрану Дејтонског мировног споразума, нама одговара да су преузели своју обавезу. Значајна је подршка Србије у разним пројектима. Морамо рећи да смо и ми помагали колико смо могли, у оквиру енергетских система - навео је Додик у нашој емисији Телеринг.

Додао је да је Србија прва земља која је стабилна у оквиру економског раста, те земља која се на међународном плану све више слуша.

Када је ријеч о Космету, Додик наводи да је међународни фактор неоправдано дозволио неко "отцјепљење" Косова, не питајући Србију.

- То је питање свих Срба, па и нас овдје. Ми припадамо народу, који Србију гледа као своју земљу. Исти принципи морају да се поштују на све земље, а не да то буде селективно - наводи Додик.

Упитан да прокоментарише лични однос са предсједником Србије Александром Вучићем, Додик наводи да иако многима то смета, њих двојица имају одличан однос.

- Примарни циљ су добри односи са Србијом. Без обзира на разноликост наших ставова, ми никада нећемо радити једни против других. Други покушавају то да наруше. Не морамо се усагласити о свему, али заиста основне вриједности дијелимо исте - наводи Додик.

Истиче, да је Србији још увијек несхватљиво, на који начин опстаје Република Српска, мимо хибридног рата који траје против ње.