latinica  ћирилица
04/09/2024 |  17:30 ⇒ 17:57 | Аутор: СРНА

Ситуација на пожаришту у Љубињу погоршана, куће нису угрожене

Пожар на подручју љубињских села распламсао се током поподнева, али куће за сада нису угрожене, изјавио је данас начелник општине Љубиње Стево Драпић.
Пожар, Љубиње - Фото: РТРС
Пожар, ЉубињеФото: РТРС

- Један крак пожара иде према селима Убоско и Пољице и тај дио је чуван на путу, паљене су и контра ватре, али узалуд јер се велика ватра пребацила на другу страну пута - навео је Драпић.

Према његовим ријечима, други крак пожара се протеже према Банчићима, од села Велиша.

Драпић је навео да припадници Цивилне заштите припремају базен који треба да се пуни водом за потребе хеликоптера и изразио наду да ће хеликоптер ускоро интервенисати на овом подручју.

Он је додао да су затражили помоћ и од требињске и столачке Цивилне заштите јер су њихове све расположиве снаге на терену, као и ватрогасци.

- Куће у селима нису угрожене, то је спријечено, али је проблем ако ватра захвати плато према Банчићима, гдје имају три домаћина са више од 150 крава, као и у Убоску и Пољицу доста домаћинстава - рекао је Драпић.

Према његовим ријечима, киша је падала јуче у неким другим дијеловима Љубиња, али не и на том подручју, гдје је гром изазвао велики пожар који је захватио подручје неколико љубињских села.

Љубињски ватрогасци истичу да је ситуација послије подне погоршана и да гашење пожара отежава изузетно неприступачан терен, као и то што је на том подручју била ратна линија, па постоји могућност да је негдје остало и експлозива на терену.