latinica  ћирилица
04/09/2024 |  16:21 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

КФОР: На мосту у Косовској Митровици распоређена специјализована јединица

Мисија КФОР-а саопштила је да су додатна ангажовања на мосту на Ибру у Косовској Митровици "дио периодичне обуке коју КФОР спроводи да би тестирао своје старе процедуре и заштитио највише оперативне стандарде".
Косовска Митровица - мост (фото: EPA/GEORGI LICOVSKI, илустрација) -
Косовска Митровица - мост (фото: EPA/GEORGI LICOVSKI, илустрација)

У саопштењу је прецизирано да су на мосту распоређени војници из Мултинационалне специјализоване јединице КФОР и да КФОР прати безбједносну ситуацију на сјеверу.

- КФОР остаје на опрезу. Одлучни смо да предузмемо све потребне мере како бисмо наставили са испуњавањем свог мандата, да допринесемо безбедном окружењу за све људе и заједнице које живе на Космету, у сваком тренутку и непристрасно - наведено је у саопштењу.

Војници КФОР-а и данас су направили два кордона на сјеверној и јужној страни моста, а њих тридесетак су са пуном опремом заузели положаје, док је пролаз за пјешаке био несметан, преноси "Косово онлајн".

Српске институције са којих су скинуте табле са српским натписима већ шест дана су у блокади и српским радницима који су покушали да уђу у њих је то онемогућено.

Полиција самопроглашеног Косова упала је у петак, 30. августа, у зграде привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг Клиничко-болничког центра Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије Фонда ПИО, просторије Канцеларије за Косово и Метохију Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.