latinica  ћирилица
04/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Предложен притвор осумњиченом за троструко убиство у Санском Мосту

Тужилаштво Унско-санског кантона предложило је данас Кантоналном суду у Бихаћу одређивање мјере притвора Мехемеду Вукалићу из Санског Моста који је у овој општини починио троструко убиство.
Гимназија Сански Мост - Фото: РТРС
Гимназија Сански МостФото: РТРС

Њему је притвор предложен због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, да ће утицати на свједоке, поновити кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа.

Притвор је одређен и због тога што постоје ванредне околности с обзиром да је ријеч о тешком кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, саопштено је из Кантоналног тужилаштва.

Вукалићу се на терет ставља кривично дјело убиство и недозвољено држање оружја или експлозивних твари.

Он је у понедјељак, 2. септембра, отпуштен са лијечења из Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци, након чега је ухапшен.

Вукалић је 21. августа око 10.00 часова у просторијама Гимназије у Санском Мосту из аутоматске пушке убио директора школе Н.Х. секретара Н.К. и професора енглеског језика Г.М. након чега је покушао да изврши самоубиство.