latinica  ћирилица
04/09/2024 |  13:55 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Вулин са Путином: Србија неће бити територија са које се врши антируско дјеловање

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин састао се данас са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином на маргинама Источног економског форума у Владивостоку.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је истакао током разговора са Путином да Србија коју води предсједник Александар Вучић неће постати члан НАТО пакта, те да неће увести санкције Руској Федерацији, као и да Србија коју води Вучић "неће бити територија са које се врши антируско дјеловање".

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин изразио је велику захвалност предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину због чврстог става Руске Федерације по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и непризнавања лажне државе Косово.

Вулин је истакао је да је поносан на своју државу Србију која је једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и постала дио антируске хистерије.

Посебно се захвалио Путину на принципијелном ставу Руске Федерације која је у Генералној скупштини Уједињених нација гласала против срамне Резолуције о Сребреници, баш као што је и 2015. године, на лични позив Вучића, предсједник Путин спријечио доношење британске резолуције у Уједињеним нацијама по којој би Срби били проглашени геноцидним народом.

Вулин је истакао да Србију и Русију не повезује само прошлост, већ и заједничка будућност.

- За мене је велика част што имам привилегију да разговарам са Вама и вјерујте да је то велико охрабрење за све Србе. Када Русија брине о Србији, када јој је стало како живи и шта Србија ради, онда је и нама Србима лакше - каже Вулин.

Каже да Русија није опстала свих ових вијекова не би било ни Србије.

- Ми смо народи које повезује не само заједничка прошлост, него и будућност. Користим прилику да пренесем личне, срдачне, братске поздраве предсједника Србије Александра Вучића и његову жељу да наставите још дуго да будете здрави и мудри и да водите своју земљу на добробит народа Русије - поручио је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин и предсједник Руске Федерације Владимир Путин констатовали су у Владивостоку да је билатерална сарадња двије земаље на високом нивоу, те да се унапређење и јачање српско-руског свеобухватног стратешког пријатељства наставља на добробит два братских народа, српског и руског.

Повезане вијести:

Путин рекао Вулину: Чекамо Вучића на форуму БРИКС; Стигла и лична порука предсједника Србије

Вулин након састанка са Путином: Забринути смо због притисака на Републику Српску