latinica  ћирилица
04/09/2024 |  13:39 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Правобранилаштво Српске: Станивуковић грађане доводи у заблуду, плацеви се не могу додјељивати без накнаде

Правобранилаштво Републике Српске, као законски заступник Града Бањалука, није запримило захтјев од градоначелника Драшка Станивуковића, односно његових служби, за давање мишљења о додјели бесплатних плацева на подручју града.
Правобранилаштво Републике Српске - Фото: Screenshot
Правобранилаштво Републике СрпскеФото: Screenshot

У Правобранилаштву Српске кажу да је за овако нешто неопходно мишљење Правобранилаштва Републике Српске.

- Сходно законским одредбама, у вези са доношењем потребних одлука у имовинско-правним односима, неопходно је мишљење Правобранилаштва Републике Српске, а коначну одлуку о прибављању, управљању и располагању са имовином јединице локалне самоуправе, на основу Закона о локалној самоуправи, доноси Скупштина јединице локалне самоуправе, у овом случају Скупштина Града Бањалука - рекли су у Правобранилаштву Републике Српске.

Додају да свако другачије поступање представља кршење Закона и довођење у заблуду грађана да се плацеви могу додјељивати без накнаде.

Раније је из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове за РТРС је речено да Станивуковић не може бесплатно дијелити плацеве у Бањалуци и да се имовина града не може отуђити, односно, преносити без одлуке Скупштине и без накнаде.