latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:50 | Аутор: СРНА

Вучић: Институције Србије функционишу на Косову и Метохији

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да на Косову и Метохији функционишу најважније институције државе Србије – здравствене и школске институције.
Александар Вучић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Александар Вучић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

- Раде наше институције – и здравство и школство, покушавају да угасе све друго. Не сумњам да ће пробати све, али сам сигуран да неће успјети - рекао је Вучић новинарима током обиласка радова на реконструкцији пута Бојић-Текериш.

Он је изразио жаљење због онога што ради премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, додајући да види да не жели мир.

Вучић је рекао да би већ сутра посјетио Косовску Митровицу када би му то дозволиле међународне и албанске снаге.

- Отишао бих и у Штрпце, Каменицу и у свако наше насеље и село, сваког мјесеца у наше енклаве - додао је Вучић.

Он вјерује да ће српски народ опстати на Косову и Метохији.

На питања о литијуму, Вучић је поручио да држава никоме неће дозволити да на било који начин угрози воде и земљиште Србије, нити било шта друго.

- Постоје спољни и унутрашњи интереси оних који би желели да Србију зауставе и да она нема компаративну предност на путу убрзаног развоја - додао је Вучић.

Поводом тврдњи како ће Србија Украјини дати своје авионе "миг", Вучић је рекао то никада не би учинио и да онај који то тврди није нормалан.

Вучић је са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Гораном Весићем посјетио мјесто извођења радова на реконструкцији пута Бојић-Текериш на почетку вишедневног боравка у Подрињу, гдје ће до 9. септембра разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посјетити више села, општина и градова.