latinica  ћирилица
04/09/2024 |  12:44 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Хеликоптер гаси пожар у Сребреници; Код Љубиња најкритичније у селима Пољице и Велиш (ВИДЕО)

Ситуација на пожариштима код Љубиња и данас је тешка, а најкритичније је у селима Пољице и Велиш. Јутрос је уз помоћ Хеликоптерског сервиса Републике Српске настављено гашење пожара у у сребреничкој Мјесној заједници Лука.
Пожар Сребреница - Фото: РТРС
Пожар СребреницаФото: РТРС

На подручју општине Љубиње накритичније је у селима Пољице и Велиш, гдје је пожар на око 400 метара од кућа.

Ријеч је о веома неприступачном терену, а стање погоршава густ дим. Линија пожара, коју је јуче поподне изазвао удар грома, дужа је од десет километара.

Други крак, у неприступачном терену шири се према селима Пољице и Убоско. Пут Љубиње – Столац који је јуче био затворен, данас је проходан.

Гашење шумског пожара на локалитету Пољанци-Стари град у сребреничкој Мјесној заједници Лука настављено је јутрос уз помоћ хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Ријеч је о већем пожару, а како истиче директор Хеликоптерског сервиса, Бобан Кустурић, нада да ће се у гашењу придружити и колеге из Хеликоптерске јединице МУП-а Србије.

Шумски пожар распламсао се и на простору Мајевице између Липовица и Бусије и захватио је површину од неколико десетина хектара.

Упућен је апел припадницима Шумског газдинства "Мајевица" Лопаре, мјештанима и свим грађанима који су у могућности да помогну у гашењу пожара.

Хеликоптер је гасио пожар и на депонији код Вишеграда.