latinica  ћирилица
04/09/2024 |  11:35 ⇒ 11:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Притвореник побјегао испред суда, полиција трага за њим

Притвореник М.В. (38) побјегао је у уторак, 3. септембра приликом транспорта на суђење у Основни суд у Обреновцу, када је одмах по изласку из марице онеспособио командира.
Полиција Србије - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Полиција СрбијеФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

За Тањуг је из Управе за извршење кривичних санкција потврђено да је мушкарац побјегао из суда гдје је требало да му се суди за угрожавање сигурности.

М.В. се пожалио да му је позлило и инсценирао је пад на степеницама испред суда како би савладао командира.

Из Управе додају да је у возилу било још једно притворено лице које је као и М.В. доведено на суђење уз поштовање свих безбједносних процедура које се предузимају током спровођења, а то се односи прије свега на чињеницу да су им биле везане и руке и ноге.

Одмах је обавијештена полиција која је уз Службу за обезбјеђење покренула интензивну потрагу за њим.

- У спрођењу оба лица су учествовали искусни припадници Службе за обезбјеђење Окружног затвора у Београду, а овај догађај је још једна потврда тежине посла који обављају командири највеће притворске јединице у земљи - навели су из Управе.

Додају и да припадници Службе за обезбјеђење овог затвора на територији цијеле земље мјесечно обаве између 800 и 900 спровођења, уз поштовање свих безбједносних стандарда.

Прецизирано је да и поред предузимања свих безбједносних мјера, спроводи могу бити порозна тачка у обезбјеђивању лица лишених слободе.

Због тога, како наводе, спроводе неопходну обуку страже са акцентом на све изазове са којима се сусрећу затворске управе у Европи и свијету.