latinica  ћирилица
04/09/2024 |  10:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Курти на Космету спроводи отворено етничко чишћење

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је оно што ради премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти стравично и да представља отворено етничко чишћење.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Са једне стране морам да кажем да је лијепо што то сви осуђују, мислим, и Сједињене Америчке Државе и Европска унија, али питање је да ли је то довољно - рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Оцијенила је скандалозним оно што раде, како је рекла, одређени углавном, тајкунски медији и њихови аналитичари, а суштина тог дјеловања је да шта год уради власт у Србији, а прије свега предсједник Србије Александар Вучић, да никада није Курти крив, него је увијек крив Вучић.

- Када реагујемо рецимо подизањем војне готовости, онда кукају да смо ратни хушкачи и да стварамо нестабилност и да је то тук на лук, а када не него се ослањамо на дипломатију- а у овом тренутку, вјерујте и Александар Вучић и предсједник владе Милош Вучевић и сви остали озбиљно раде, то је једна машинерија која ради у позадини да све то адресира- онда ни то није добро и није довољно - истакла је она.