latinica  ћирилица
04/09/2024 |  08:38 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Чији је пропуст интонирање химне и истицање заставе самопроглашеног Косова на првенству у Источном Сарајеву? (ВИДЕО)

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Живко Милијаш рекао је да је интонирање химне и истицање заставе самопроглашеног Косова на Балканском сениорском првенству у џудоу у Источном Сарајеву пропуст старог руководства Савеза које се, тврди, и даље лажно представља, као и техничког организатора првенства - џудо клуба Фамос из Источне Илиџе.
Живко Милијаш и Дејан Ћуп - Фото: РТРС
Живко Милијаш и Дејан ЋупФото: РТРС

Милијаш је за РТРС рекао да џудисти са Косова имају право да се такмиче, али не под заставом и химном јер БиХ није признала самопроглашено Косово, те је организатор требало да се консултује са властима у Српској о овом питању, како не би дошло до поменутог пропуста.

Секретар Џудо савеза Српске Дејан Ћуп рекао је да је Балканско сениорско првенство велико такмичење и да је требало да буде боље организовано.

Ћуп је додао да такмичари из Косова имају право да учествују, али без заставе и химне. Он је истакао да овај пропуст не би требало да се користи за политичке обрачуне и да баца сјенку на спортски догађај.

Подсјећамо, дводневно Балканско сениорско првенство у џудоу у Источном Сарајеву, на којем је интонирана химна и истакнута застава самопроглашеног Косова, а којем си присуствовали и представници власти Источног Сарајева, града покровитеља, послужило је представницима опозиције за жестоке критике и оптужбе.