latinica  ћирилица
04/09/2024 |  07:25 ⇒ 09:07 | Аутор: Агенције

Након више украјинских званичника, и Кулеба поднио оставку

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба поднио је оставку на тој функцији, саопштио је предсједавајући украјинске Врховне раде Руслан Стефанчук.
Дмитро Кулеба (Фото: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET) -
Дмитро Кулеба (Фото: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET)

Он је на друштвеним мрежама објавио да ће Кулебин захтјев бити размотрен на једној од наредних пленарних сједница парламента.

- Врховна рада Украјине примила је изјаву министра спољних послова Дмитра Кулебе о његовој оставци. Захтјев ће бити размотрен на једној од наредних пленарних сједница парламента - навео је Стефанчук.

Зеленски је јуче смијенио замјеника шефа Кабинета Ростислава Шурму. Народни посланик Јарослав Железњак рекао је да је одлука донесена због "очигледне корупције".

Замјеница премијера Украјине и министарка за реинтеграцију привремено окупираних територија Ирина Верешчук саопштила је да подноси оставку.

Потпредсједница Владе за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина поднијела је оставку, а према писању медија, она би могла да преузме функцију министра правде.

Министар стратешке индустрије Украјине Олександар Камишин, министар правде Денис Маљусик, министар заштите животне средине и природних ресурса Руслан Стрилц и шеф Фонда државне имовине Виталиј Коваљ такође су у уторак поднијели оставке.