latinica  ћирилица
03/09/2024 |  13:13 ⇒ 13:32 | Аутор: ТАНЈУГ

На аукцији хиљаде предмета из "Игре престола"

Послије осам сезона епске саге "Игра престола", више од 2.000 предмета из ове популарне серије америчке телевизијске мреже ХБО биће изложени на аукцији, по цијенама од 500 до 20.000 долара.
Игре престола (Фото: EPA-EFE/Zoltan Balogh HUNGARY OUT/илустрација) -
Игре престола (Фото: EPA-EFE/Zoltan Balogh HUNGARY OUT/илустрација)

Љубитељи серије у октобру ће моћи да се надмећу за костиме, дијелове сценографије и сувенире, па чак и за отопљену верзију толико прижељкиваног гвозденог престола, преноси данас АП.

У организацији аукцијске куће "Херитиџ", међу изложеним предметима наћи ће се и легендарна опрема Џејмија Ланистера, али и зубне протезе Бијелих ходача, као и огртачи, капути и кожни комплети које је носила Емилија Кларк или пак озлоглашени мач Кита Харингтона.

Истичући популарност која ова серија има чак пет година након што је престала да се емитује, потпредседник ХБО Џеј Роу изјавио је да ће предстојећа аукција бити прилика да њени вјерни гледаоци "зграбе парче историје".

- Сви смо одрасли уз 'Игру престола'. Она је утицала на живот сваког од нас и на нашу културу - закључио је он у интервјуу америчкој агенцији.

Аукција ће се одржати од 10. до 12. октобра у Даласу, а од 17. септембра до 4. октобра предмети ће моћи да се погледају у аукцијској кући "Херитиџ" у Њујорку и Лондону.